Културна промяна: Британските ресторанти и барове предпочитат малки обеми за сервиране на вино

Културна промяна: Британските ресторанти  и барове предпочитат малки обеми за сервиране на вино

Чашите за вино от 250 мл и 175 мл стават рядкост в менютата на британските барове и ресторанти, пише The Guardian. Все повече заведения избират за сервиране обеми от 125 мл, особено в заведения от висок клас и винени барове, специализирани в натурални и органични вина.

От 20-те най-добри ресторанти със звезда Michelin в Обединеното кралство само The Ledbury в Нотинг Хил все още има средна чаша в менюто си. Останалите предлагат или 125 мл, или бутилка. Според винения критик на The Guardian Хана Кросби тенденцията отразява културна промяна -  британците пият по-малко и искат да опитат повече различни вина за една вечер. Това важи особено за жителите на големите градове. Главният готвач Джоно Хоторн от Chef Jono във V&V в Лийдс също отдава тенденцията на нарастващите цени, като хората все повече избират по-скъпи вина, но в по-малки количества.

Големите вериги като Wetherspoon's, Pizza Express и All Bar One все още имат стандартни обеми в менютата си. Гостите в такива заведения все още предпочитат щедро сервиране: „Малка чаша вино – не звучи добре“, отбелязва посетител на All Bar One в Манчестър.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ