Ресторант в Сингапур сервира лабораторни пилешки хапки
Първите в света лабораторно разработени пилешки хапки вече се сервират в ресторант в Сингапур. Те са дело на американския стартъп Eat Just и са получили зелена светлина по отношение на безопасността от Агенцията по храните в страната в началото на декември миналата година, предаде „Евронюз“.
Няколко дни по-късно първите порции са били сервирани в ресторант „1880“ срещу 23 долара.
Това е първият път, в който се дава одобрение за продажба на месо, добито без клане на никакви животни, повдигайки летвата в индустрията за алтернативни на класическото месо хранителни изделия със сходни свойства.
За предприемача Марк Никълсън, който е основател на „1880“, новите пилешки хапки са „революционна стъпка към разрешаването на проблема с климатичните промени“.
Обичайно процесите по производство на месо се смятат за силно деструктивни за околната среда, тъй като често включват обезлесяване, свързано с отглеждането на добитък, газовете, които всяко животно отделя, както и количеството вода, необходимо за превръщането му в парче месо, готово за консумация.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.