Няколко рибни идеи за Никулден

Няколко рибни идеи за Никулден

Един от най-важните и тачени православни празници е днес. На 6 декември отдаваме почит на Св. Николай Мирликийски, който се счита за покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите. На този ден празнуват всички хора с имена, производни или близки до името Николай.

По традиция, на празничната трапеза се сервират рибни ястия, най-често пълнен шаран с орехи. Но със сигурност за много от вас шаранът не е сред предпочитаните рибни ястия. За огромна радост изобилието от друга риба, на която можем да заложим на празника е голямо.

Представяме ви няколко интересни предложения, класифицирани от най-голямата международна компания за доставка на храна foodpanda:

Рибни филенца в пармезан - бяла риба пангасиус в пармезанова панировка с магданоз и печени овкусени картофи.

Филе лаврак с печени зеленчуци - филе лаврак изпечено на барбекю, гарнирано с печени зеленчуци.

Риба А Ла Крем - филе от бяла риба, печени картофки, сметанов сос „Алфредо“, подправен с чесън, пармезан и копър.

Сьомга с киноа - филе от сьомга, киноа, зелена салата, белени домати и маслини.

Пъстърва с къри-портокалово масло - една полезна и оригинална рецепта за пъстърва. А къри-портокаловото масло, с което е намазана рибата, ще предизвика експлозия от невероятни вкусове в устата ви.

Калкан на фурна - филе от калкан, овкусен с червен лук и розмарин.

Огретен с риба - филе от мерлуза, гарнирано с картофи и лимонов сок.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ