Какво да похапваме с любимото си червено вино

Какво да похапваме с любимото си червено вино

Червеното вино е най-консумираният вид като го следват бялото и розето. Цветът на червеното вино варира от интензивно виолетово до бледо червено, типично за младите вина и кафяво за по-стари.

Червеният цвят се получава от  антоцианиновите пигменти (наричани още антоцианини), които се намират в кожата на гроздето. Голяма част от процеса на производство на червено вино включва извличането на цветни и ароматични компоненти от гроздовата люспа.

Има множество червени вина, но foodpanda подбра с какви храни да консумираме най-популярните.

Каберне Совиньон

  • Бавно апетитно агне с канела, копър и цитрусови плодове
  • Филе от говеждо с цвекло и хрян

Сира

  • Съчетава се със селски манджи и дивеч

Малбек

  • Пържола на скара
  • Печено прасе

Мерло

  • Печена пуйка с червени боровинки
  • Печено пиле със сладки  моркови

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ