Чувствате се непродуктивни? Виновен е обядът!
Компаниите, които искат да увеличат продуктивността на своите служители, трябва най-напред да се погрижат за тяхното физическо благосъстояние, пише Mashable.
Ново проучване показва, че работниците, които ядат здравословни храни и се упражняват редовно физически, вършат по-добре своята работа и си взимат по-малко отпуск.
Хората, които се хранят с качествена храна целодневно, са 25 процента по-ефективни. Онези, които хапват по пет или повече пъти на ден плодове или зеленчуци (поне четири пъти в седмицата), са 20 процента по-продуктивни.
Нещо повече – служителите, които се упражняват по най-малко 30 минути на ден, три пъти в седмицата, стават 15 процента по-ефективни на работното място.
Всичко това намалило работното отсъствие с 27 процента. Същевременно хората, които се хранили здравословно и спортували, били с 11 процента по-продуктивни от техните колеги, които били с наднормено тегло.
Изследването се базира на информация, събрана от три компании в САЩ. В него са участвали 20 114 работници, които са попълвали анкети от 2008 до 2010 г.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.