Финанси
|Компании
|Енергетика
|Икономика
|Вила Ямбол спечели единствените медали за български вина от конкурс в Япония
Българско вино от сорта Шардоне се нареди сред най-добрите на японски винен конкурс. Виното Villa Yambol Шардоне, реколта 2017 година бе оценено със златен медал на SAKURA AWARDS - Japan Women’s Wine Awards 2019, сочат резултатите от състезанието. То се проведе в Токио в края на януари. Любопитна подробност е, че оценяващите комисии на конкурса се състоят единствено от дами – 530 професионалисти във винената индустрия.
„Вила Ямбол“ спечели още един медал за родните вина – сребро за Villa Yambol Каберне 2017 година. Това са единствените отличия за родни напитки в конкурса. Тази година в него са били оценени 4326 проби на вина от 34 държави, сред които ключови производители от Аржентина, Австралия, Чили, Германия, Испания, Южна Африка, Нова Зеландия и други. С най-много наградени са Франция и Италия. Медалите на „Вила Ямбол“ са поредното признание за високото качество на продуктите на родния производител. „Щастливи сме, че защитаваме имиджа на България като производител на вина на пазар като японския, който е безкомпромисен по отношение на качеството. Надяваме се съвсем скоро така, както България е позната с киселото мляко, да популяризираме и българското вино.“, коментира изпълнителният директор Красимир Аврамов. И двете наградени вина са от реколта 2017 г. Голямо предимство за производителя е, че 90% от вината са от собствени лозови масиви, което позволява гъвкавост и контрол на гроздето. „Вила Ямбол“ е сред ключовите винарни в страната и лидер по продажби. Избата изнася продуктите си на 31 пазара, сред които и Япония. Японските бизнес партньори на „Вила Ямбол“ споделят, че предпочитаните за консумация сортове вино там са именно като наградените - Каберне Совиньон и Шардоне, което още повече показва, че избата е готова да отговори на търсенето.
Основателката на конкурса SAKURA AWARDS - Japan Women’s Wine Awards, Юми Танабе има 40-годишен опит във винената индустрия и е сред най-влиятелните фигури на японската винена сцена като автор, преподавател, вносител и дори производител. През 1992 г. тя основава първото японско училище за винени професионалисти, а през 2013 година инициира Sakura Japan Women’s Wine Awards. През изданието Wine Spectator тя коментира как се е вдъхновила за идеята в конкурса оценяващите да са само жени. „Когато стартирах състезанието в японските ресторанти сомелиерите бяха основно мъже. Те решаваха кои вина да влязат във винените листи. Дори вносителите и мениджърите покупки бяха от силния пол – те пък подбираха кои вина да се внасят. А ако погледнем потреблението в страната, дамите са тези, които пият вино, купуват и харесват напитката повече от мъжете. Затова реших да фокусирам усилията си върху жените и да продавам вино според женските предпочитания и вкусове.“
[[{"fid":"327421","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":388,"width":583,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]
Журито на конкурса се състои от впечатляващия брой 530 професионалисти и експерти във винената индустрия - само жени!
Ключови думи
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.