Финанси
|Компании
|Енергетика
|Икономика
|McDonald’s ползва все повече устойчиви опаковки в ресторантите
McDonald’s Corp почти е постигнала целта си да използва само устойчиви опаковки в ресторантите си, съобщиха от компанията.
Базираната в Чикаго глобална верига обяви в годишния си доклад за устойчивост за 2020 г., че 99.6% от хартиените торбички, опаковки за храна, салфетки, чаши и други материали, използвани за пакетиране на ястия, идват от рециклирани или сертифицирани източници на влакна, увеличение с около 7% спрямо отчетените през 2019 г. 92%, пише „Ройтерс“.
Много ресторанти за бързо хранене работят по намаляването на вредата на околната среда, включително използвайки по-рециклируеми или компостируеми материали, както и позволявайки на клиентите повторно да използват чаши и купи.
Тъй като McDonald’s има повече от 39 хил. обекта в света и е сред лидерите в индустрията за бързо хранене, малките промени могат да окажат влияние и на други компании.
Ключови думи
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.