McDonald’s ползва все повече устойчиви опаковки в ресторантите

McDonald’s ползва все повече устойчиви опаковки в ресторантите

McDonald’s Corp почти е постигнала целта си да използва само устойчиви опаковки в ресторантите си, съобщиха от компанията.

Базираната в Чикаго глобална верига обяви в годишния си доклад за устойчивост за 2020 г., че 99.6% от хартиените торбички, опаковки за храна, салфетки, чаши и други материали, използвани за пакетиране на ястия, идват от рециклирани или сертифицирани източници на влакна, увеличение с около 7% спрямо отчетените през 2019 г. 92%, пише „Ройтерс“.

Много ресторанти за бързо хранене работят по намаляването на вредата на околната среда, включително използвайки по-рециклируеми или компостируеми материали, както и позволявайки на клиентите повторно да използват чаши и купи.

Тъй като McDonald’s има повече от 39 хил. обекта в света и е сред лидерите в индустрията за бързо хранене, малките промени могат да окажат влияние и на други компании.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ