Кога настъпва "happy hour" в работния ден
Работният ден има своя "щастлив час" и той е около 15.30 ч. Това установява ново проучване, направено във Великобритания сред 2000 служители, пише "Дейли експрес". Към три и половина следобед работещите са най-щастливи, защото предусещат приближаващия край на работния ден, сочат резултатите на проучването, направето от "Бритиш Черис“.
Служителите също така се чувстват щастливи, когато се събуждат след ободрителен нощен сън, когато са оценени от шефа и когато получават похвали от клиенти, съобщава БНР. Благотворно върху настроението им се отразяват също детските прегръдки и вечерното излежаване пред телевизора, а най-щастливият момент в деня им е, когато прекрачват прага на дома след работа, събуват обувките си и се освобождават от дрехите си.
Върху задоволството на служителите влияят пряко и определени храни, открива още проучването. Така например, 35% от анкетираните споделят, че са забелязали зависимост между консумацията на богати на захар продукти и потиснатото настроение. Въпреки това, 40 на сто от работещите хора продължават да залъгват глада си с бисквити или шоколад.
70 процента от анкетираните посочват, че се чувстват по-добре, когато залагат на здравословни храни. Над 50 процента признават, че когато са прекалили с храна или са яли нездравословни продукти, няколко часа по-късно имат усещането, че са им "потънали гемиите". А една четвърт са твърдо убедени, че половин час след като са яли плодове като череши, ягоди, малини, боровинки, се чувстват по-щастливи, отколкото след хапването на шоколад.
Какво потиска работещия човек, проследява още проучването. "Проспиването" на будилника, задръстванията на път към работа, дългите и натоварващи работни срещи, са част от факторите, посочени от анкетираните като отразяващи се негативно на настроението и работоспособността им. Къ тях те добавят и мисълта за несправяне с трупащи се задачи, оплакванията на клиенти, преяждането и последвалите го угризения.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.