EBAG носи най-хубавото от българските ферми

EBAG носи най-хубавото от българските ферми

При нас фермерската храна е истинска, защото хората, с които работим са истински. Това са хора, които ценят качеството. Те не изневеряват на традициите на своите родители и предци и не обичат да правят компромиси с начина, по който отглеждат животните и произвеждат своята продукция, казва Константин Бъчваров, маркетинг директор в ЕBAG, който представя и новата кампания на водещия онлайн супермаркет у нас под надслов "Носим най-хубавото от българските ферми"   

- Вие, хората от EBAG, неведнъж сте споделяли, че мисията ви е да предоставяте достъп до разнообразна качествена храна и по-добър живот. Откъде идват тези чисти продукти, господин Бъчваров?

- Чистата храна идва от местни производители - български ферми, чието производство е затворен цикъл, с контролирано качество. Те държат на традициите, предавани от едно поколение на друго. Това е храна, която се отглежда в чисти региони, с чиста вода, чист въздух, чисти почви.

- Познавате ли хората, която я произвеждат?

- Да, познаваме ги. Започнахме кампания, за да ги представим и на нашите клиенти. Тя е под надслов „Носим най-хубавото от българските ферми“ и обобщава нашата работа с българските производители – да подбираме най-доброто от това, което те предлагат. За нас е важно продуктите да са истински, както обещават производителите, но и да отговарят на нашите критерии за качество. Целта на кампанията е да покаже, че всичко при нас е истинско. Такива са и хората, с които работим. Вземаме продуктите от ферми в различни кътчета на страната и ги доставяме до вратата на нашите клиенти.

[[{"fid":"361703","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":2048,"width":1252,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

 - Как ви хрумна идеята за тази кампания?

 - От разговори с близки, приятели, познати и клиенти. Когато им кажем, че при нас може да намерят истинска храна от български ферми, много хора питат: „Ама наистина ли има български ферми? Те не изчезнаха ли?“ Ние разказваме за фермите и какво се случва там, а това звучи като приказка. Колкото и да разказваме, хората не могат да си представят за какво точно става въпрос. Затова решихме да им го покажем. Отидохме до фермите, с които работим. Бяхме на места, до които се стига много трудно – асфалтът свършва, започва черен път, после и той свършва...Тръгваш през гората, за да стигнеш до пасищата, където са животните.

- Не дишат газове от автомобили, от индустриално производство?

- Да, те са далече от градския и индустриалния живот. Водата, която минава през тези земи и въздухът са изключително чисти. А тревата, която пасат животните – това са билки, които придават аромат и вкус на млякото и месото. Така избрахме три ферми и заснехме три клипа. Едната е за плодове и зеленчуци, другата е млечна, а третата – за месо. В клиповете участват не актьори, а хора от тези стопанства. Всичко е истинско, това са техните ферми, тяхната среда, тяхната работа, техният живот, тяхната история.

[[{"fid":"361704","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":2048,"width":1484,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

- Разкажете за тези хора, с които се запознахте във фермите-доставчици на EBAG, сигурно е трудно човек да ги срещне на жълтите павета.

- Това са хора, които ценят качеството. Те не изневеряват на традициите на своите родители и предци и не обичат да правят компромиси с начина, по който отглеждат животните и произвеждат своята продукция. Двама от овчарите, с които се запознахме – Захари и Боби, са наследили професията на родителите и дядовците си. Тези хора са изключително трудолюбиви – не знаят почивен ден, около тях работата постоянно кипи. В очите им има доброта и искреност, която рядко се среща. Много истински, много чисти хора – и в душата си, и в това, което правят. Едната ферма е край Радомир, в района на Земенския манастир. В стопанството има крави и овце – стадото е от 200-250 глави. Тримата овчари живеят във фермата със семействата си. Има и производствен цех, на място се правят мляко, кашкавал, кефир, масло, извара, айрян. В едно от видеата, което показва ферма за плодове и зеленчуци в Моравско село – на юг от Банско, една дама казва: „Хайде малко от хубавото да занесете!“ Ние това правим - носим на хората български плодове и зеленчуци точно от такива ферми. От събирането до трапезата на клиентите пресните плодове и зеленчуци стигат буквално за няколко часа.

- Само софиянци ли имат шанс да се възползват от доставките на чиста фермерска храна?

- Обслужваме също и Перник, както и малките населени места около София. От началото на октомври пловдивчани и живеещите в околните селища също имат шанс да се възползват от нашата услуга и да получават пресни продукти само няколко часа след като са набрани. Доставките ще са първоначално от склада ни в София и стоката ще е в дома на клиента в Пловдив до 5 часа след като е направена поръчката. Часовите слотове за Пловдив ще бъдат от 7 до 22 часа, през 1 час. Планираме през 2022 г. да стъпим и във Варна, като целта ни е да обхванем цялото българско Черноморие. Догодина ще започнем да се подготвяме за новата дестинация.

- Увеличиха ли се българите, които са готови да платят малко повече, но да сложат на трапезата си чиста и качествена храна? Какъв е делът на фермерските продукти в продажбите на EBAG?

- През октомври 2019 продажбеният дял на фермерски продукти беше едва 4.6%. Точно една година по-късно хората, които предпочитат чиста и истинска фермерска храна, генерират около 15% от продажбите на EBAG. Това е малко повече от троен ръст. Предвид нашите числа мога да кажа, че българите, които са готови да си поръчат по-качествена храна, са се увеличили и тази тенденция ще продължава. А EBAG ще продължава да търси и най-затънтените кътчета на България, за да осигури достъпа на нашите клиенти до най-хубавото от българските ферми.

[[{"fid":"361705","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":2048,"width":1362,"class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Автор: Даниела Денева

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 23 ноември. Имен ден празнуват Александър, Александра, Сашо
Скуката – тайната съставка на успеха
Борисов с предложение към ПП-ДБ: Атанас Атанасов да бъде председател на НС, той - премиер
Lexus отбелязва 25 години от „December to Remember“ с носталгични реклами
Цитат на деня
Тръмп назначи бивш експерт на Сорос за министър на финансите и някогашен футболист за градоустройството
The Washington Post: Генералният секретар на НАТО предвижда да обсъди с Тръмп решение за войната в Украйна
Шефът на OpenAI Сам Алтман спечели само 76 хиляди долара за миналата година, имението му е за 27 млн.